Siessen, mert már csak 4 nap közül választhat szállítási időpontot!

Idén is van még szép fánk, de az időpontok gyorsan fogynak,
ezért december 16-án 12:00-kor LEZÁRJUK a rendelést az idei évre

  • A megrendelés menete csak 3 lépés

  • 1. Fenyőfa kiválasztása

    Óriási választék, kedvező fenyő árak, kifogástalan minőség, több méret

  • 2. Megrendelés

    Adja meg számlázási és szállítási címét

  • 3. Véglegesítés

    Ellenőrizze az adatokat és készen is vagyunk!

Mi lesz a karácsonyi desszert?

A karácsonyi menü összeállítása minden háziasszonynak kihívás. Az évnek ezen az ünnepélyes napján ugyanis maximálisan szeretnénk kiszolgálni családunk, szeretteink igényeit. Pár év elteltével azonban már komoly fejtörést okozhat egy változatos, újdonságokkal díszített karácsonyi vacsora megalkotása.

Ebben nyújtunk most segítséget az alábbi pár karácsonyi desszert recepttel és ötlettel, fogadják szeretettel!

Karácsonyi csíkos bonbon házilag

Ha kellő mennyiségű időnk és energiánk van, érdemes házi készítésű bonbonokat készíteni családunk számára. A házi szaloncukortól kezdve a trüffelen át, egészen a töltött bonbonig bármit elkészíthetünk otthonunk konyhájában.

Első lépésként szerezzünk be egy bonbonformát. Érdemes több típusú csokoládét használnunk, így külalakra és ízét tekintve is érdekesebb bonbonvariációt alkothatunk.

Olvasszuk meg gőz felett az egyik csokoládét (így biztos, hogy nem kap oda az alja), majd töltsük a formát 1/3 részig. Ezután (szintén gőz fölött) olvasszunk meg egy másik fajta csokit is, és már mehet is a forma 2/3-áig. Ismételjük meg ezt egy harmadik típussal is, s ha mindez megvan, már mehet is a hűtőbe. Amint kihűlt, nincs is más dolgunk, mint tálalni szeretteinknek a karácsonyi finomságot!

Karácsonyi fahéjas-cukros keksz

A kekszek elkészítése sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk vagy ahogy elsőre tűnhet. Nincs más dolgunk, mint összekeverni a lisztet a sütőporral, mézeskalács fűszerekkel, fahéjjal és egy kevés narancshéjjal, majd hozzáadni a szobahőmérsékletű felkockázott vajat. Morzsoljuk össze az így kapott keveréket, s amikor elérte a kívánt állagot, keverjünk hozzá barna porcukrot és némi vaníliás cukrot is. a tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk át mégegyszer, majd formázzunk belőle körülbelül diónyi nagyságú golyókat.

Keverjünk össze kristálycukrot és porcukrot egy tálban, majd az előbb megformázott kis golyókat forgassuk bele alaposan. Ha mindez kész, már mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsibe. Nyomjuk le a golyócskák tetején egy villával, így dekoratív, csíkos felületet kaphatunk. A sütőt 160 fokra állítsuk, a kekszek pedig 12-15 perc alatt ízletesen ropogósra sülnek!

Hozzávalók:

28-30 db kekszhez:

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj        

10 dkg barna cukor (por)

1 csomag vaníliás cukor

1 db tojás

1 teáskanál narancshéj (szárított, őrölt)

2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

1/2 csomag sütőpor

A hempergetéshez:

2-3 evőkanál kristálycukor

1 evőkanál őrölt fahéj

 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni, hamarosan újabb tippekkel jelentkezünk!

 

2014-12-11 10:54