Eljött az adventi időszak, milyen az ideális koszorú? | Karácsonyfa Webshop
Iratkozz fel most 2025-re a -10%-os kedvezményért

Amennyiben szeretnél értesítést kapni az időpontfoglalás indulásáról és -10%-os
korai feliratkozóknak járó kedvezményben részesülni, úgy ne maradj le: iratkozz fel itt!

  • A megrendelés menete csak 3 lépés

  • 1. Fenyőfa kiválasztása

    Óriási választék, kedvező fenyő árak, kifogástalan minőség, több méret

  • 2. Megrendelés

    Adja meg számlázási és szállítási címét

  • 3. Véglegesítés

    Ellenőrizze az adatokat és készen is vagyunk!

Eljött az adventi időszak, milyen az ideális koszorú?

Az adventi időszak egészen karácsonyig tart. Ilyenkor minden család asztalára kikerül az adventi koszorú, melynek első gyertyáját advent első vasárnapján szokás meggyújtani. A következő három hétvégén mindig egyel több gyertya ég a fenyőfa ágaiból készült koszorún, mígnem karácsony napján, a karácsonyfa tövében ücsörögve a koszorú minden gyertyája lángba borul. Advent első vasárnapja az egyházi újév kezdetét is jelöli.

Az adventi koszorú készítése a 19-20. Század óta vált elterjedtté. Elődjét az 1800-as években egy német evangélikus lelkész, Johann H. Wichern készítette el. Egy kereket függesztett fel, melyet némi fenyőfa ág és 23 gyertya díszített, melyek közül egyet minden nap meggyújtottak, egészen karácsonyig. A mai adventi koszorúkat a hagyományokhoz hűen fenyőfa ágából készítik, s négy gyertya ékesíti.

Hogyan készíthetünk adventi koszorút házilag?

Az adventi, karácsonyi dísz alapja a szokásos koszorú, mely többféle anyagból is készülhet. Ezt az alapot manapság számos anyaggal dívik bevonni, a klasszikus adventi koszorú azonban a fenyőfa ágaiból, gallyaiból van elkészítve. Az illatozó fenyő és a gyertyák hangulatosan pislákoló fénye garantálja a kellemes, ünnepi hangulatot.

A már jól megszokott fenyőfa ágak mellett más egyéb, természetes összetevőket is felhasználhatunk adventi koszorú készítésekor. A naturális alapanyagok legnagyobb előnye maga a bódító illat, amely rengeteget képes hozzátenni az ünnepi élményekhez. Használjunk tehát a fenyőfa részei mellett bátran fahéj rudat, szárított narancskarikát vagy akár mandulát, diót is, melyeket ízlés szerint akár le is fújhatunk. Rendkívül ötletes megoldás tud lenni a toboz, a fenyőfa legszebb éke is, hiszen gyantás, friss fenyőillata az égő gyertyák mellett kellemes és nyugtató hatású lehet.

Amennyiben nem fenyőfa ágaival díszített adventi koszorút készítünk, de nem szívesen mondunk le a fenyő bódító illatáról, könnyedén dekorálhatjuk étkezőasztalunkat, környezetünket egyéb, fenyőágból készült díszekkel is.

Ne feledkezzünk meg a díszítő szalagokról se, ezek ugyanis a fenyő ágait rendkívüli módon képesek feldobni, s a koszorúnk egyből melegséget áraszt majd magából. 

2015-11-18 15:47