Mi legyen a karácsonyi desszert? | Karácsonyfa Webshop
Iratkozz fel most 2024-re a -10%-os kedvezményért

Amennyiben szeretnél értesítést kapni az időpontfoglalás indulásáról és -10%-os
korai feliratkozóknak járó kedvezményben részesülni, úgy ne maradj le: iratkozz fel itt!

  • A megrendelés menete csak 3 lépés

  • 1. Fenyőfa kiválasztása

    Óriási választék, kedvező fenyő árak, kifogástalan minőség, több méret

  • 2. Megrendelés

    Adja meg számlázási és szállítási címét

  • 3. Véglegesítés

    Ellenőrizze az adatokat és készen is vagyunk!

Mi legyen a karácsonyi desszert?

Marcipános mandulakrém torta

A marcipános mandulakrém torta elkészítése nagyjából 90 percet vesz igénybe. Kitűnő karácsonyi finomság és remek dísze lehet az ünnepi asztalnak. Elkészítése igényel némi precizitást, de higyjék el, megéri a pepecs munka!

Hozzávalók:

A tésztához

·         7 tojás

·         7 púpozott evőkanál liszt

·         7 evőkanál cukor

·         késhegynyi sütőpor

A krémhez

·         40 dkg vaj

·         40 dkg porcukor

·         20 dkg darált mandula

·         5 cl Amaretto + 1 kanálnyi a lapok locsolásához

·         10 dkg natúr marcipánmassza lereszelve

A torta bevonatához

·         natúr és színes marcipán

·         kemény fehér cukormáz (mézeskalácsok díszítésénél használatos)

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéből készítsünk kemény állagú tojáshabot némi cukor hozzáadásával, a sárgáját pedig szépen apránként, óvatosan keverjük hozzá. Ha ez megvan, ismételjük meg ezt a liszttel elkevert sütőporral is, majd óvatosan keverjük a masszát habosra. Vigyázzunk, hogy a levegő ne távozzon tésztánkból.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, hogy a tészta ne ragadjon le. Öntsük bele a kapott masszát, simítsuk el a tetejét, majd mehet is az egész az előmelegített sütőbe. A tészta 35 perc alatt elkészül, ám érdemes tűpróbát alkalmazni.

Jöhet a krém! A maradék hozzávalót a puha, szobahőmérsékletű vajjal keverjük krémesre. A már kihűlt tésztát vágjuk három lapba, majd a rétegeket töltsük meg az imént készített mandulás krémmel. Ha biztosra akarunk menni, érdemes a lapokat finoman megöntözni egy kis Amarettóval, csak az íze kedvéért. Kenjük körbe kívülről is az egész tortát, majd helyezzük el a hűtőben, hogy kellően ki tudjon hűlni.

Már nincs is más hátra, mint a torta bevonata. Szórjuk meg a nyújtódeszkát porcukorral, s nyújtsuk laposra a marcipánt. Amint elértük a kívánt vastagságot, vonjuk be vele óvatosan a tortát, a színes marcipánokból pedig formáljunk karácsonyi díszeket, s díszítsük vele tortánkat tetszés szerint.

Jó étvágyat!

2014-12-17 09:14