Karácsonyi desszert tippek | Karácsonyfa Webshop
Iratkozz fel most 2024-re a -10%-os kedvezményért

Amennyiben szeretnél értesítést kapni az időpontfoglalás indulásáról és -10%-os
korai feliratkozóknak járó kedvezményben részesülni, úgy ne maradj le: iratkozz fel itt!

  • A megrendelés menete csak 3 lépés

  • 1. Fenyőfa kiválasztása

    Óriási választék, kedvező fenyő árak, kifogástalan minőség, több méret

  • 2. Megrendelés

    Adja meg számlázási és szállítási címét

  • 3. Véglegesítés

    Ellenőrizze az adatokat és készen is vagyunk!

Karácsonyi desszert tippek

Előző cikkünkhöz kapcsolódva most ismét karácsonyi desszertet ajánlanánk Önöknek, hogy ne mindig ugyan az kerüljön az asztalra és becsempészhessenek valami különleges újdonságot a karácsonyi menübe. Most igazi karácsonyi finomság következik, fogadják szeretettel!

Karácsonyi habfenyőfa

Ne ijedjünk meg, nem olyan bonyolult a recept, mint amilyennek elképzelés alapján tűnik, s emellett remek díszt és különleges finomságot kapatunk elkészítése után.

Hozzávalók a karácsonyfa habjához:

Tojásfehérje ( kb. 80 g)

Porcukor (240 g)

Egy késhegynyi citromsav por

4 csöpp zöld ételfesték

Hozzávalók a díszhez:

Étcsokoládé (nagyjából 30 g 50% körüli olvasztott étcsoki)

Elkészítés:

Mérjük ki a tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a porcukrot és a késhegynyi citromsav port is. Vízgőz felett melegítsük olyan hőmérsékletűre, hogy ha ujjunk végét belemártjuk, csípősnek érezzük a kapott masszát. Mire ezt az állapotot elérjük, szinte biztos, hogy a cukor is felolvad, de erre azért érdemes odafigyelni, különben a hab csomóssá válhat.

A felmelegített tojásos masszát habverővel kezdjük el habosítani, kezdetben csak közepes fokozaton. Ha elég szilárd lett, adjuk hozzá a zöld ételfestéket, melytől a kis fáink koronája egészen hasonlatossá válik egy igazi fenyőfához. Keverjük el óvatosan, majd egy csillagcsöves habzsákba öntsük át azt. Már nyomhatjuk is a fenyőfa formákat a sütőpapíros tepsibe, s ha ezzel megvagyunk, 60-85 fokon 2-4 óra alatt szárítsuk ki a kis zöld habcsók fenyőfákat (lehetőleg légkeverés nélkül).

Miközben várakozunk, olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét, s készítsünk belőle apró csillagokat a fenyőfák tetejére. Ebben szintén egy kis tölcsérre lesz szükségünk, a csokit pedig sütőpapírra formázzuk, hisz erről könnyedén le tudjuk szedni kihűlés után.

Amint elkészültek a kis fenyőfáink, tetejükre szintén nyomjunk egy csöpp olvasztott csokoládét, melyhez könnyedén odaragaszthatjuk a kis csillagokat. Egy kevés porcukor, s már tálalhatjuk is a hófödte ehető fenyőfáinkat!

Jó étvágyat!

2014-12-12 10:02